Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O63t50t85o 72N81o89v15a12k

21. 4. 2013 15:23

Nase zdravotnictvi je kapitola sama pro sebe, vetsina nemocnic se tuneluje a kazdeho slusneho doktora tak leda nastvou.

U nas lide chodili do soukrome nemocnice, v cene rozdil zadny, vse hrazeno pojistovnou, platy tam byly dokonce nizsi, ale lide tam delali radi, protoze meli moderni pristroje a bylo videt, ze vsem jde o spokojeneho pacienta. Takze tam radi chodili i pacienti, krom skvele pece si chvalili i vyborne jidlo.

0 1
možnosti
Foto

sice jsem tak ňák nepochopil, jakou elitu a proč chce stát vyhubit, ale článek je dobrý ! Karma R^

0 0
možnosti

Od státu (= úředníků), neziskovek ani podobných překladatelů skutečnou pomoc v integraci nečekejte. Pokud se totiž všichni Vietnamci žijící v ČR integrují (což de facto znamená naučí se česky), tak zaměstnanci těchto neziskovek, úředníci i tlumočníci přijdou o práci a budou muset dělat něco užitečného. To opravdu není v jejich zájmu. Integrace může proběhnout jen tak, jak postupně probíhá - tedy na základě přirozených mezilidských interakcí a na základě vzájemné potřeby se dorozumět a spolupracovat.

3 0
možnosti
Foto

Vždyť mladý pane, já s Vámi plně souhlasím.

1 0
možnosti

pěkný, ale malej dotaz, to je tady fakt ještě tolik Vietnamek, co se nedomluví česky?

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

taky se divím, ale oni jsou. Naše generace studuje, proto jsou již ženy emancipované a nechce se jim do mateřství. Holky, kteří u nás rodí, jsou sice mé generace, ale jsou tu krátce, tak 3-5 let, a nedomluví se nebo málo, protože jsou prakticky zdrženi uvnitř Vietnamců, nerozmluví se. Další problém je, že v porodnictví už nejsou běžná slovíčka, jaká používají v bistrech nebo večerkách.

Pak mám pocit, že co se týče komunikace, sestry jsou trpělivější, mluví pomalu, pomáhají si rukama, zatímco doktoři nemají na to moc času, tak někteří to vzdají. Navíc jsou u nás sami doktoři Slováci, i já mám s nimi problém v komunikaci. ale to je fakt, že naše holky jsou vystrašené a než oni se rozmluví, tak radši se naučí vietnamsky pán doktor. R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Gynekolžka, 32.

Seznam rubrik