Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Abadi Kwame opět na scéně

25. 2. 2012 10:18
Slečno...

Ještě jednu poznámečku: opatrně s tím jazykem, na tohle jsou Češi strašně hákliví kvůli cikánům. Dovedu si představit situaci, kdy by místo snahy se domluvit vaším jazykem následovaly plošené postihy a vyhošťování všech, co ho neovládají, pokud ovšem už nemají občanství (jak by ho ale dostali, bez znalosti jazyka?).

Pravda ovšem je, že od celní správy ani policie nemůžete čekat nějaká chytrá řešení, nebo projevy inteligence, to je druhá věc. Asi udělali to, co považovali v ten okamžik za správné a levné řešení. Je to hloupost, ale vysvětlujte to PČR. Co by bylo lepší by bylo nechat obsah takového dopisu v češtině, ať se s tím popasují Vietnamci sami, ne?

1 0
možnosti

TerkaTrangTran

25. 2. 2012 10:20
Re: Slečno...

Co by bylo lepší by bylo nechat obsah takového dopisu v češtině, ať se s tím popasují Vietnamci sami, ne?

PŘESNĚ TAK. A už jsem jim vyrobila lepší verzi, akorát je to jen na internetu, pak prodavač večerky musí mít internet.;-D

0 0
možnosti

Mathias

25. 2. 2012 6:22
Co to je za blábol?

Jste si asi spletla země ne? Tady je Česká republika a ne Vietnam;-€ Takže pokud musíte komunikovat se státními úřady naučte se řádně česky!Mezi sebou si mluvte jak chcete. Nevím proč bychom se my měli přispůsobovat vám. Kdybych podnikal ve Vietnamu, už vidím jak se mnou tamní úředníci mluví česky.

2 0
možnosti

TerkaTrangTran

25. 2. 2012 8:29
Re: Co to je za blábol?

Co to je za rozdeleni my/vy? Jsem clovek zijici v CR tak si na me zvyknete. Ja nerikala, at celnici delaji vietnamsky letak, oni si to udelali sami a spatne. Za letak blabol ale platite vy. Stejne jako dalsi tisic programu k integraci, ty granty jsou z vasich penezenek, a vietnamisti jezdi studovat roky do vietnamu taky za vase penize. Kdyz tu staci komunikovat se spravnymi lidmi ale tady vsichni znaj jen WIntera. No tak bezte nekam vylevat vztek a ne na me kdyz ja se snazim veci resit, na schle.

1 0
možnosti

Krokodyl1

25. 2. 2012 3:15
Nechápu.

Podnikáte v čechách, žijete tady, zákonitě musíte komunikovat s celní správou, daňovým úřadem (nebo ne?), policií a dalšími orgány státní správy. Pokud se nedomluvíte česky tak, aby jste pochopili smysl příslušných sdělení, tak dělejte třeba zatím zaměstnance u svých kolegů, kteří se česky domluví! Nechápu, proč by vám měla majoritní společnost překládat cokoliv do vaší mateřštiny! Vrátím se k první větě blogu: vy si integraci představujete tak, že se češi budou učit vietnamsky???? ............. Jsem znechucen drzostí kterou ve svém článku ventilujete! ;-O

1 0
možnosti

TerkaTrangTran

25. 2. 2012 8:37
Re: Nechápu.

Kdyz rikam ze radsi neprekladat nez to delat spatny a pak to skodi integraci a je to ztata penez. Na deintegracnim procesu vydelava rada lidi, tak to budou zdrzet co nejdele, a pokud stat a statni organy budou pouzivat stale ty lidi tak plytvame penize.

0 0
možnosti

roudničák

25. 2. 2012 2:02
Určitě máte pravdu

Problém je ale v tom, že by někdo od Vás mohl konečně začít aktivně komunikovat a tu úřednickou žumpu lehce popostrčit, jenže vy to prostě neuděláte. Budete si jen stěžovat na diskriminaci na tomto "blogoblábolu". Tak si dupněte, sakra?

1 0
možnosti

TerkaTrangTran

25. 2. 2012 8:41
Re: Určitě máte pravdu

No ale by me neduverili, vy padam jako prcek, nemam INg pred jmenem jako ty kteri to udelali za komunisty a nejsem 50tilety uspesny podnikatel. Navic by me majoritni cast vietNamske komunity budou poslat do prdele co jim taky prekazim byznys.

0 0
možnosti

Abadi Kwame opět na scéně

24. 2. 2012 23:27
Nedostatek kontroly

Nedostatek kontroly - to je oč tu běží. Slečna uhodila hřebík na hlavičku. Když jsem před časem nechával přeložit úřední dopis do Vietnamštiny, byl jsem spokojen - tedy až do chvíle, než se dostal do rukou paní původem z Vietnamu, co u nás žije již dost dlouho na to, aby uměla česky perfektně. A její reakce? Smích. Bylo to google translatorem a naprosto nesrozumitelné. Podotýkám, že šlo o dopis s apostilou. Ach jo.

0 0
možnosti

truepapas123

25. 2. 2012 8:13
Re: Nedostatek kontroly

..kdo ti ho překládal?

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Gynekolžka, 32.

Seznam rubrik